Wyeast 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën

Wyeast 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën
22.50Op voorraadBestellen

Wyeast 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën zijn melkzuurbacteriën die een zuurheid voortbrengt, die zuurder wordt naar mate je het langer bewaart. Is zeer geschikt voor de zure bieren, zoals Lambik of Geuze.

Smack Pack Activator voor Wyeast 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën. 

Wyeast werkt met een zogenaamde Smack Pack Activator. Dit is steriel verpakte vloeibare gist, in een smackpack. Deze smackpack voor Wyeast 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is bedoeld voor de grote hobbybrouwer of de kleine microbrouwerij. De voordelen op een rij:

  • inclusief voedingsbodem
  • lange houdbaarheid, tot 6 maanden na de productiedatum
  • 3 tot 4 keer meer gistcellen
  • steriel verpakt
  • directe enting mogelijk in 20 liter wort

Waarschuwing voor de Smack Pack Activator:. 

Smack Pack Activator pakketten voor Wyeast 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën zwellen soms licht op tijdens het bewaren of het transport . Dit is niet erg, zo lang de houdbaarheid van 6 maanden niet is verstreken en de juiste werkwijze voor toepassing wordt aangehouden. Dit wijst dus niet op bederf!

Het onstaat, doordat de gistcultuur geactiveerd wordt, door het achterblijven van voedingsstoffen in de pakketten, deze blijven achter tijdens het verpakken. Doordat de gistcultuur geactiveerd wordt, komt er CO2 uit, waardoor de pakketten iets opzwellen. De ene giststam is hier gevoelliger voor, dan een andere.

Specificaties

Merk Wyeast
EAN 5420069840273
Alcohol tolerantie % vol. 7, 7.5, 8, 9
Vorm Vloeibaar
Type Lambic gist
Bierstijlen Bitter Blond, Blond, Brettanomyces Blond, Framboise / Fruit Lambic, Fruitbier, Irish Red Ale, Kriek Lambiek, Oud bruin, Oude Geuze Lambiek, Sour, Sterke Blonde, Vlaams Rood
Temperatuur °C 15-35
Verpakking 125ml
22.50Op voorraadBestellen

Vergelijkbare biergisten

White Labs WLP090 San Diego Super vloeibare gist 500ml White Labs WLP090 San Diego Super vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP051 California V Ale vloeibare gist 500ml White Labs WLP051 California V Ale vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP041 Pacific Ale vloeibare gist 500ml White Labs WLP041 Pacific Ale vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken

Veel gestelde vragen over 5733 pediococcus melkzuurbacteriën

Voor welke bierstijlen is 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën geschikt?
5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is zeer geschikt voor de bierstijlen: Bitter Blond, Blond, Brettanomyces Blond, Framboise / Fruit Lambic, Fruitbier, Irish Red Ale, Kriek Lambiek, Oud bruin, Oude Geuze Lambiek, Sour, Sterke Blonde, Vlaams Rood
Wat is de vergistingsgraad van 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën
De vergistingsgraag van 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is helaas niet bij ons bekend.
Wat is het smaakprofiel van 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën
Het smaakprofiel van 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is helaas niet bij ons bekend.
Voor het brouwen van welke bierstijlen kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken?
De bierstijlen waarbij 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën het best tot zijn recht komt zijn: Bitter Blond, Blond, Brettanomyces Blond, Framboise / Fruit Lambic, Fruitbier, Irish Red Ale, Kriek Lambiek, Oud bruin, Oude Geuze Lambiek, Sour, Sterke Blonde, Vlaams Rood
Is 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën een droge/korrel of een vloeibare biergist?
5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is een Vloeibaar
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Bitter Blond
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Bitter Blond
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Blond
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Blond
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Brettanomyces Blond
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Brettanomyces Blond
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Framboise / Fruit Lambic
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Framboise / Fruit Lambic
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Fruitbier
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Fruitbier
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Irish Red Ale
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Irish Red Ale
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Kriek Lambiek
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Kriek Lambiek
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Oud bruin
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Oud bruin
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Oude Geuze Lambiek
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Oude Geuze Lambiek
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Sour
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Sour
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Sterke Blonde
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Sterke Blonde
Kan ik 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Vlaams Rood
Ja, 5733 Pediococcus melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Vlaams Rood