Lallemand Brewing LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram

Lallemand Brewing LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram
3.59Op voorraadBestellen

LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is een Beierse tarwebier gistsoort, die gemakkelijk het kruidige en estry-aromaprofiel tot uiting kan brengen, dat typisch is voor Duitse tarwebierstijlen. Deze gist is eenvoudig te gebruiken voor een breed scala aan receptvariaties en gistingsomstandigheden. Een echte gist van topkwaliteit.

Instructies voor opslag van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram. 

Temperatuur

LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram van Lallemand Brewing moet worden bewaard in een vacuümverpakte verpakking onder droge omstandigheden en bij een temperatuur lager dan 4°C.

Vacuüm

LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram zal snel activiteit verliezen na blootstelling aan lucht, gebruik daarom geen verpakkingen, die het vacuüm hebben verloren. Geopende verpakkingen moeten opnieuw worden verzegeld en opgeslagen onder dezelfde omstandigheden. Daarnaast moet LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram binnen 3 dagen worden gebruikt.

Houdbaarheid

Als het geopende pakket opnieuw onder vacuüm is afgesloten, onmiddellijk na opening, kan LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram bewaard worden tot de aangegeven houdbaarheidsdatum. Gebruik geen gist na de op de verpakking gedrukte houdbaarheidsdatum. De prestaties zijn gegarandeerd als ze correct en eerder zijn opgeslagen de vervaldatum.

Instructies voor de rehydratie van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram. 

Steriel water

Instructies voor rehydratie van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram van Lallemand Brewing in steriel water wordt aanbevolen voordat het wordt toegevoegd aan de wort. Dit om stress op de gistcel te verminderen tijdens de overgang van droge naar vloeibare vorm. Voor veel vergistingen, is het genoeg om het wel direct aan de wort toe te voegen zonder dat het de fermentatieprestaties en smaak beïnvloedt, op die manier kunnen dus zeker ook goede resultaten worden gehaald. Bij rehydratie in slechte omstandigheden zoals hoog SG of zure wort, dan wordt aangeraden om wel eerst in steriel water te hydrateren.

Uitstrooien van de gist

Strooi LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram op het oppervlak van 10 keer zijn gewicht in schone, gesteriliseerd water bij 30-35 ° C. Gebruik geen wort, of gedistilleerd of omgekeerde osmose water, omdat verlies van levensvatbaarheid kan resulteren.

Roeren en temperatuur van de wort

Roer voorzichtig en laat het 15 minuten ongestoord staan, roer om gist volledig te laten oplossen. Laat het nog 5 minuten rusten bij 30-35 ° C. Stel de temperatuur van het mengsel af op de temperatuur van het wort, door het mengen van porties wort met de gerehydrateerde gist. Wort moet worden toegevoegd met tussenpozen van 5 minuten.

Temperatuurschok van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram voorkomen

Zorg ervoor dat u de temperatuur met meer dan 10 °C per keer verlaagd. Een temperatuurschok van > 10 ° C kan leiden tot onvolledige gisting en mogelijke vorming van ongewenste smaken. Laat het niet te langzaam afkoelen, als dit te lang duurt, kan dat leiden tot verlies van levensvatbaarheid of vitaliteit van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram. Voeg de gekoelde wort toe in de vergister, het is niet nodig om belucht wort bij eerste gebruik.

Specificaties

Merk Lallemand Brewing
EAN 805526500115
Alcohol tolerantie % vol. 9
Aanbevolen dosering 50-100 g/hl
Vorm Droog/korrel
Type Boven/hoge gist
Bierstijlen Dunkelweizen, Tarwebier, Weizen, Weizenbock
Smaakprofiel Esters, Kruidig
Sedimentatie Laag
Einddensiteit Middel
Temperatuur °C 17-22
Verpakking 11 gram
3.59Op voorraadBestellen

Andere verpakkingen van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram

Lallemand Brewing LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 500 gram Lallemand Brewing LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 500 gram € 123.23Bestellen

Veel gestelde vragen over lalbrew munich classic gedroogd biergist 11 gram

Voor welke bierstijlen is LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram geschikt?
LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is zeer geschikt voor de bierstijlen: Dunkelweizen, Tarwebier, Weizen, Weizenbock
Wat is de vergistingsgraad van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram
De vergistingsgraag van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is helaas niet bij ons bekend.
Wat is het smaakprofiel van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram
Het smaakprofiel van LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is het beste te omschrijven met de volgende termen: Esters, Kruidig
Voor het brouwen van welke bierstijlen kan ik LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram gebruiken?
De bierstijlen waarbij LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram het best tot zijn recht komt zijn: Dunkelweizen, Tarwebier, Weizen, Weizenbock
Is LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram een droge/korrel of een vloeibare biergist?
LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is een Droog/korrel
Kan ik LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram gebruiken voor het brouwen van een Dunkelweizen
Ja, LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is prima te gebruiken voor het brouwen van een Dunkelweizen
Kan ik LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram gebruiken voor het brouwen van een Tarwebier
Ja, LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is prima te gebruiken voor het brouwen van een Tarwebier
Kan ik LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram gebruiken voor het brouwen van een Weizen
Ja, LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is prima te gebruiken voor het brouwen van een Weizen
Kan ik LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram gebruiken voor het brouwen van een Weizenbock
Ja, LalBrew Munich Classic gedroogd biergist 11 gram is prima te gebruiken voor het brouwen van een Weizenbock