Dit Duitse bovengistend biergist van Fermentis, produceert een subtiel gistingskarakter en geeft een dikke schuimlaag tijdens de vergisting.Dit komt omdat het weinig esters afgeeft tijdens de vergisting.
Heeft het vermogen om en flinke stevige kop te vormen tijdens de vergisting.
Het kan ook zo zijn, dat afhankelijk van de omstandigheden kan de gist ook een bloemig of evenwichtig fruitig karakter presenteren. Waarnee gist uitermate geschikt is voor het brouwen van Ales, Duitsche Kölsch-bieren, Belgische witbieren sommige Session bieren.
Ook is de gist geschikt voor zwaar gehopte bieren.
Ingrediënten: Gist (Saccharomyces cerevisiae), Emulgator E491
Instructies voor opslag van SafAle K-97 bovengistend biergist.
Houdbaarheid en temperatuur
De droge gist van Fermentis is houdbaar tot 36 maanden vanaf productiedatum. Let op de houdbaarheid op het zakje.
Tijdens transport
Bij het transport en opslag van het product, kan dit bij kamertemperatuur, maar niet langer dan 3 maanden, anders beïnvloed het de prestaties van het product. Vervolgens moet de droge gist gekoeld bewaard worden bij een temperatuur onder de 10 graden celcius en in droge omstandigheden.
Geopende gist verpakkingen
Geopende zakjes moeten goed worden afgesloten worden bewaard bij een temperatuur van 4 graden celcius. Daarnaast moet de gist binnen 7 dagen na opening worden gebruikt. Zakjes die zacht zijn of beschadigd dient u niet te gebruiken.
Instructies van Fermentis voor de rehydratie van droge gist.
Steriel water
Strooi de gist in minimaal 10 keer het gewicht van steriel water of wort van 25 tot 29 graden. Laat het vervolgens 15 tot 30 minuten rusten. Roer voorzichtig gedurende 30 minuten en voeg het vervolgens toe aan fermentatievat.
Direct toevoegen aan de wort
Als alternatief kan de gist direct in het fermentatievat worden toegevoegd, mits de temperatuur van het wort boven 20 graden celcius ligt. Als u voor deze optie kiest, strooi dan de droge gist geleidelijk in het wort en zorg ervoor dat de gist de hele oppervlakte van de wort bedekt om klontjes te voorkomen. Laat de wort 30 minuten rusten en meng vervolgens de wort verder door middel van beluchting of door nogmaals te roeren of schudden.
Voor welke bierstijlen is SafAle K-97 bovengistend biergist geschikt?
SafAle K-97 bovengistend biergist is zeer geschikt voor de bierstijlen: Kölsch, NEIPA, Saison, Tarwebier, Witbier
Wat is de vergistingsgraad van SafAle K-97 bovengistend biergist
De vergistingsgraag van SafAle K-97 bovengistend biergist is 80-84
Wat is het smaakprofiel van SafAle K-97 bovengistend biergist
Het smaakprofiel van SafAle K-97 bovengistend biergist is het beste te omschrijven met de volgende termen: Bloemig, Esters, Fenolen, Fruitig, Kruidig, Kruidnagel
Voor het brouwen van welke bierstijlen kan ik SafAle K-97 bovengistend biergist gebruiken?
De bierstijlen waarbij SafAle K-97 bovengistend biergist het best tot zijn recht komt zijn: Kölsch, NEIPA, Saison, Tarwebier, Witbier
Is SafAle K-97 bovengistend biergist een droge/korrel of een vloeibare biergist?
SafAle K-97 bovengistend biergist is een Droog/korrel
Kan ik SafAle K-97 bovengistend biergist gebruiken voor het brouwen van een Kölsch
Ja, SafAle K-97 bovengistend biergist is prima te gebruiken voor het brouwen van een Kölsch
Kan ik SafAle K-97 bovengistend biergist gebruiken voor het brouwen van een NEIPA
Ja, SafAle K-97 bovengistend biergist is prima te gebruiken voor het brouwen van een NEIPA
Kan ik SafAle K-97 bovengistend biergist gebruiken voor het brouwen van een Saison
Ja, SafAle K-97 bovengistend biergist is prima te gebruiken voor het brouwen van een Saison
Kan ik SafAle K-97 bovengistend biergist gebruiken voor het brouwen van een Tarwebier
Ja, SafAle K-97 bovengistend biergist is prima te gebruiken voor het brouwen van een Tarwebier
Kan ik SafAle K-97 bovengistend biergist gebruiken voor het brouwen van een Witbier
Ja, SafAle K-97 bovengistend biergist is prima te gebruiken voor het brouwen van een Witbier