BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg van Viking Malt is een organische mout gemaakt van tweerijige zomergerst. De smaak van BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg is moutig, zoet en nootachtig te noemen. Zeer geschikt voor lagers en ales.
BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg is een basismout, deze mouten hebben allen een lage EBC, wat staat voor een lichtere kleur. Een basismout, zou je het tot 100% van je stort kunnen gebruiken, wat betekent dat dit het enige mout in je recept zou kunnen zijn.
Alle biologische mouten van Viking Malt worden middels speciale mouten, zorgvuldig geselecteerd uit brouwgerstvariëteiten, geproduceerd. De gerst wordt geteeld volgens biologische richtlijnen. Ook BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg wordt geteeld zonder gebruik van herbiciden, kunstmest en GMO's (genetisch gemodificeerde organismen). Ook wordt er voor het telen van de gerst voor BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg gebruik gemaakt van het zogenaamde geplande wisselteelt, waarbij een cyclus van enkele jaren geen uitzondering is.
Dit totaal plaatje is van essentieel belang voor het telen van kwaliteit gerst van Viking Malt.
BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg is een gerstemout van Viking Malt. Bij Viking Malt in Finland worden deze gerstemouten, direct door de boerderijen in de omgeving, rechtstreeks aan de mouterij geleverd. Omdat deze boerderijen allemaal in een straal van 50km van de mouterij van Viking Malt liggen, en ook nog eens eigen droogapparatuur hebben, is BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg direct na de oogst gedroogd, wat er voor zorgt dat het vochtgehalte bij opslag zeer laag is (minder dan 14%). Dit zorgt er voor dat BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg na enkele jaren nog zeer vitaal is, en het gebruik ervan nog veilig is.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is BIO Pale Ale 4-7 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.