Brewferm heeft het product Black 1200-1450 EBC 25 kg op de markt gebracht, het is een Black Malt die donkerder is dan chocolademout. Afhankelijk van de hoeveelheid geeft deze mout een nootachtige smaak.
Black 1200-1450 EBC 25 kg van Brewferm onstaat door het roosteren van pilsmout, op een hele hoge temperatuur, de eindtemperatuur tijdens het roosteren ligt boven de 200 °C. Black 1200-1450 EBC 25 kg wordt met name toegevoegd om de donkere kleur in bier te verkrijgen, zonder heel veel effect te hebben op de smaak. Black 1200-1450 EBC 25 kg wordt dan ook veel gebruikt bij het brouwen van stouts en porters.
De kleurtoename wordt al bereikt bij maar een gebruik van 1 tot 2 procent van de stort. Hoe meer er gebruikt wordt hoe donkerder de kleur, maar stortingen van meer dan 10% zien we weinig.
Black 1200-1450 EBC 25 kg valt onder de geroosterde mouten, ook wel roostmouten genoemd. Deze mouten zijn donker tot zeer donker gekleurd. Ze hebben een hoge EBC waarde. Vanwege de kleur, worden ze vaak gebruikt voor het brouwen van donkere bieren. Denk hierbij aan stout en de verschillende abdijbieren. Qua smaak bepaalt de dosis (percentage van de totale storting) of het een nootachtige of geroosterde smaak geeft aan het bier. Gebruik Black 1200-1450 EBC 25 kg in een kleine dosis, maximaal 5% van de totale storting.
Black 1200-1450 EBC 25 kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Black 1200-1450 EBC 25 kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.