SS Brewtech Brewhouse 159 liter

SS Brewtech Brewhouse 159 liter
27,999.00UitverkochtBekijken

Brewhouse 159 liter van SS Brewtech is de droom van elke thuisbrouwer. Het systeem is voor de thuisbrouwer een schaalvergroting, maar bij de ontwikkeling van deze nanobrouwerij is SS Brewtech uitgegaan van alle brouwapparatuur die aanwezig is in een echte grote professionele brouwerij. Vervolgens hebben ze deze opstelling verkleind, en zo is deze nano brouwerij onstaan.
Het motto van SS Brewtech, "Engineering better beer", komt heel goed tot uiting in deze geweldige brouwopstelling.

Warmtebronnen

De warmtebronnen van de Brewhouse 159 liter, zijn volledig afzonderlijk van elkaar per stap en ketel/vat te regelen. Elke stap in het brouwproces kan dus zeer nauwkeurig door de brouwer gecontroleerd in beinvloed worden. Na het kiezen van de perfecte maischtemperaturen, kan in de volgende tank, de Hot Liquor Tank of HLT, de temperatuur optimaal stabiel worden gehouden. In de kookketel verzorgt de warmteregeling een mooie rollende kook.

Circulatie

SS Brewtech heeft de installatie uitgerust met een gepatenteerd, speciaal op maakt gemaakt element, waar de wort door een buis langs wordt gevoerd en wordt verhit. Dit zorgt voor een betere verdeling en circulatie van de wordt en een beter gebruik van de hopstoffen. Daarnaast worden de vluchtige stoffen beter uitgekookt.

Leidingwerk

Brewhouse 159 liter is voorzien van een raamwerk van volledig gelaste, vaste leidingen. Dit brouwsysteem is daardoor zeer goed afgewerkt. Het leidingwerk komt samen op 1 plaats waar alle kritieke bedieningskleppen voor het brouwproces zich bevinden. Dit is vanuit het oogpunt van de brouwer natuurlijk zeer handig. Samen met het bedieningspaneel, wat een klein broertje is van de grotere panelen op de grotere brouwsystemen, wordt de brouwdag vergemakkelijkt.

Valse bodem en mangat

Geen graan meer verwijderen va de bovenkant van de filterkuip! Wat een verademing, via het mangat is het heel makkelijk om de draf te verwijderen. De filterbodem heeft een goede sleufgrootte, welke gelaserd is (niet geponst). De filtratie en voorloop verlopen hierdoor sneller, het risico op het vastlopen van de filterkoek is sterk verminderd.

Specificaties

Merk SS Brewtech
EAN 057516159
Brouwer Microbrouwerij
Ampère 32A
Procesleidingen 1 inch
Vlinderkleppen 1 inch
Kijkglazen 1 inch
Klemkoppelingen 1 inch
Voltage 380V
Diepte 1.016m
Breedte 1.980
Oppervlakte warmtewisselaar 1m2
Brouwvolume 130 liter
Warmtebron Electrisch
Inhoud 159 liter
Hoogte 1.321m
Wanddikte 2.5mm
27,999.00UitverkochtBekijken