Kies de juiste producten voor de bereiding van een Tripel, gebruik het filter op deze pagina om de juiste producten op Brouwspullen.nl te vinden.
Een tripel is een complex bier, het is een Belgisch blond bier met een alcoholpercentage ergens tussen de 7.5 tot 9.5%. Het is een bovengistend bier. Er word vaak kruiden toegevoegd, bijvoorbeeld korriander, maar dit is niet altijd het geval.
Een tripel is goudkleurig tot blond, met een flink koolzuurgehalte. De schuimkraag is stevig en romig. Qua geur kunnen we spreken van een complex aroma, met een duidelijk hoparoma, maar ook fruitig en kruidige tonen.
De fruitigheid van de tripel is citrus- tot banaanachtige. Nooit ruiken we de oplosmiddelachtige esters. De gist verzorgt de kruidige, peperige en kruidnagelachtige tonen. De tripel is een bier dat zeer goed in balans is, niets van de tonen overheerst.
De smaak van de tripel is in basis wat zoetig, en licht bitter tot bitter. Vaak zacht moutig, en een gemiddelde tot hoge hoppigheid. Naast de geur is ook de smaak zeer in balans, een samenspel tussen de verschillende bestandsdelen van de tripel.
In de nasmaak komen de moutigheid, kruidigheid en esters naar voren, en met een hoog koolzuurgehalte is de nasmaak droog tot licht zoetig en redelijk bitter.