Abbey malt® 40-50 EBC 5kg van Weyermann is een aromamout van hoge kwaliteit, het is dan ook geproduceerd vanuit hele goede zomergerst. De zetmelen en eiwitten zijn flink aangepast.
Abbey malt® 40-50 EBC 5kg zorgt voor een diepe roodbruine tot amber kleur van het bier. De body is moutig net als het mondgevoel. De tonen die je proeft zijn chocolade, honing en noten. Abbey malt® 40-50 EBC 5kg bevordert de smaakstabiliteit, heeft een hoog zuurgehalte, uitstekende broosheid en lage betagucaangehaltes.
Abbey malt® 40-50 EBC 5kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Abbey malt® 40-50 EBC 5kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.
Weyermann is de ontwikkelaar van het zogenaamde Malt Aroma Wheel®. Het is inmiddels een zeer gewaardeerd, bekend en waardevolle brouw-tool, voor het ontwikkelen en beschrijven van bierrecepten. Elke mout heeft eigen kenmerken en eigenschappen welke invloed hebben op smaak en kleur tijdens het maischen.
Omdat steeds meer kleine brouwerijen maar ook thuisbrouwers expirimenteren met verschillende bestandsdelen van het bier, is het steeds belangrijker dat de smaken en eigenschappen beter beschreven kunnen worden. Daarom heeft Weyermann het Malt Aroma Wheel ontwikkeld, waarmee de mouten worden onderverdeeld en beschreven met een uitgebreide woordenschat. Bekijk het Wheel om te zien waar Abbey malt® 40-50 EBC 5kg zich in bevindt.
Tevens helpt het brouwers bij het selecteren en gebruiken van de speciaalmouten van Weyermann. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.