Viking Malt Caramel 30 25-35 EBC 25kg is een mooie karamelmout, die geproduceerd is van groene mout, waardoor de smaakstabiliteit, schuimkwaliteit en schuimhoudbaarheid aanzienlijk wordt vergroot. Dit omdat de stoffen die onstaan tijdens het brouwen, werken als antioxidanten.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Caramel 30 25-35 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Caramel 30 25-35 EBC 25kg karamelmouten zijn gemaakt van groene mout. Groene mout is afkomst van het kiemen, net voor het eesten. Deze grondstof voor de karamelmouten is precies hetzelfde als voor pilsmout van hoge kwaliteit.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Caramel 30 25-35 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Caramel 30 25-35 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.