Welke gist gebruik ik voor een bock?

Filteren
X
Filteren
Kies productgroep >
Vorm >
Type >
Smaakprofiel >
> Toon meer
Sedimentatie >
Einddensiteit >
Verpakking >
Lees meer

Selecteer een van de 17 mooie gisten voor het brouwen van een bock bij Brouwspullen.nl, selecteren van het juiste brouwproduct wordt eenvoudig gemaakt door ons filter.

White Labs WLP920 Old Bavarian Lager vloeibare gist 500ml White Labs WLP920 Old Bavarian Lager vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP920 Old Bavarian Lager vloeibare gist 500ml White Labs WLP920 Old Bavarian Lager vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP885 Zurich Lager Vloeibare gist 500ml White Labs WLP885 Zurich Lager Vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP838 Southern German Lager vloeibare gist 500ml White Labs WLP838 Southern German Lager vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP835 German Lager X Vloeibare gist 500ml White Labs WLP835 German Lager X Vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP835 German Lager X Vloeibare gist 500ml White Labs WLP835 German Lager X Vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP820 Oktoberfest Lager vloeibare gist 500ml White Labs WLP820 Oktoberfest Lager vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
White Labs WLP1983 Charlie's Fist Bump Yeast vloeibare gist 500ml White Labs WLP1983 Charlie's Fist Bump Yeast vloeibare gist 500ml € 120.00Bekijken
Lallemand Brewing LalBrew Diamond Lager gedroogd biergist 500 gram Lallemand Brewing LalBrew Diamond Lager gedroogd biergist 500 gram € 111.00Bestellen
White Labs WLP835 German Lager X Vloeibare gist 35ml White Labs WLP835 German Lager X Vloeibare gist 35ml
White Labs WLP885 Zurich Lager Vloeibare gist 40ml White Labs WLP885 Zurich Lager Vloeibare gist 40ml
White Labs WLP920 Old Bavarian Lager vloeibare gist 40ml White Labs WLP920 Old Bavarian Lager vloeibare gist 40ml € 9.99Bekijken

Hoe selecteer ik gist voor een bock?

Hoewel je op zich een bockbier met zowel bovengist als ondergist kunt brouwen, raden wij toch aan om een ondergister te gebruiken. Dit vooral omdat een Bockbier het vooral moet hebben van de mouten. Vergist dus op lage temperatuur, we hebben het dan over de hoofdvergisting. Daarna heb je de optie om over te hevelen, vervolgens de temperatuur langzaam te laten oplopen tot ongeveer 22 graden en de laatste stap voor het bottelen de temperatuur weer terug te brengen tot een graad of 7. Bottelen na ongeveer 3 weken.